studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style
studio insitu - modern shingle style

Tall House on Colonel Willie Cove

Westerly, RI

 

Interiors by Studio InSitu and Tricia Upton

 

Architectural Design by Tim Hess and Jeff Dearing for DSK Architects. Christian Lanciaux project manager.

 

Builder: Gardner Woodwrights, Gene Ciccone project manager.

Structural Engineer: Simpson Gumpetz and Heger

Landscape Architects: Tupelo Gardens

 

photographs by Studio InSitu.

On this coastal site subject to high winds and flooding, govermental review and permitting authorities overlap and combine to create some pret-ty tough weather of their own. On the small footprint available for construction, this house was stacked in functional layers: Entry and kids' spaces are on the ground level. The Master Suite is tucked under the eaves (pried-open to distant views) on the third floor, and the

middle level is wide-open from outside wall to outside wall for entertaining and sweeping views.

A steel frame allows the interior to remain broadly open and allows much of the envelope to be glazed. The steel is exposed subtly in the main floor's kitchen and great room.

 

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Pinterest Clean
  • White Houzz Icon
  • LinkedIn Clean
  • Google+ Clean
  • YouTube Clean

Studio InSitu Architects, Inc   63 Main Street, Maynard, MA 01754    978.461.6114

© 2014 StudioInSitu.com                                                        

Master Bathroom