studio insitu - shed house
studio insitu - shed house
studio insitu - shed house
studio insitu - shed house

Long Shed Outpost

Carlisle, MA

 Builder: The Hartwright Company

 

design:

Tim Hess, Design Principal

Justin Mello, Nathan Sawyer

all for DSA Architects

 

photographs: Charles Mayer photography and Tim Hess

photo-styling: Natalie Leighton

stone sculpture: Todd Fulshaw

paintings: Charles Mayer and Todd Fulshaw

  

 

Guest quarters for a big house on the Concord River, this project enlarges former studio space over a four-bay garage into a new four-bedroom ‘outpost’.

On the ground floor, both old eight- and twelve-foot garage bays remain in-place, as do the structural bones of two faceted ‘beaks’.  The complex former roof was removed for its limited use of available floor area.

A single long shed now unifies the high East side of the house and its small private individual spaces with the wide-open shared space of the lower West Side. 

 

Aligned with the stair-tower extruded from a former beak, a childrens’ loft-library and two-sided fireplace conduct the East-West interface.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom